Firmowe
Opis
Owies Leczniczy ekologiczny 10 Kg BIO
Doskonały do celów spożywczych oraz zdrowotno - leczniczych.
Owies wyhodowany w naszym rodzinnym gospodarstwie bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Owies wyrósł na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Czystość biologiczna naszych upraw przewyższa polskie normy ekologiczne gdyż nie stosujemy nawet nawozów siarczanowych,
które są dopuszczone w ekologii.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasz owies miał tylko ziemię, słońce, wodę deszczową oraz dużo serca włożonego w pracę.
Owies – prawdziwy magazyn Życiodajnych substancji leczniczych.
Owies był zawsze stosowany w medycynie ludowej. W ziarnach tego zboża zawarty jest błonnik, niezbędne dla organizmu białka, aminokwasy: tryptofan i lizyna. Owies jest bogaty w olejki eteryczne, zawiera gumo-żywicę i witaminy: B1, B2, B6, witaminę K, karoten i kwasy (szczawiowy, erukowy i malonowy). Owies zawiera magnez i potas, chrom i fosfor, mangan, żelazo, nikiel, jod, fluor i cynk. Ziarno owsa jest bogate w siarkę. Jednym słowem - owies jest nieocenionym produktem zdrowej diety.
Owies jest doskonałym środkiem do usuwania złogów (tzw. „żużli”) z organizmu, normalizowania wagi i poprawy metabolizmu. Ponadto jest to niezastąpiony pomocnik w leczeniu chorób wątroby.
Owies pomaga usuwać z organizmu szkodliwe substancje. Z tego powodu jest on tak przydatny przy długotrwałym pobieraniu leków i alkoholu.
Ziarna owsa pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i cukru we krwi, pomagają oczyścić naczynia z blaszek miażdżycowych.
To wartościowe zboże pomaga leczyć choroby stawów, przywraca normalne tętno serca i wzmacnia układ sercowo-naczyniowy. Korzystnie działa na układ nerwowy i energię życiową człowieka. Czy się chce mieć mocne paznokcie, zdrowe włosy i skórę? W tym również pomoże owies.
Owies - to nie tylko kasza owsiana (owsianka) lub kisiel owsiany, który, nawiasem mówiąc, jest całkowicie niezasłużenie zapomniany przez wiele gospodyń domowych. Bardzo pożyteczny jest wywar z owsa. I nie jest trudno go przygotować. W celach profilaktycznych wywar z tego zboża przygotowuje się w sposób następujący: nieoczyszczone i niezaprawione ziarna owsa należy zmielić za pomocą młynka do kawy. Zmielony owies należy wsypać do termosu i zalać wrzącą wodą w ilości 1 łyżki stołowej mieszaniny na 1 szklankę wrzątku. Otrzymaną mieszaninę odstawic do naciągnięcia w termosie na 12 godzin, po czym przecedzić i pić. Otrzymany wywar należy zażywać po dwie szklanki trzy razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem lub między posiłkami w ciągu miesiąca.
Jeśli nie chodzi o profilaktykę, a organizm już prosi o pomoc, to dla każdego przypadku istnieje specjalny przepis na wywar z owsa:
Oczyszczanie wątroby:
Do rondla należy wlać 1,5 litra wody i do wody włożyć srebrny przedmiot. Na przykład łyżkę. Po zagotowaniu wody srebrny przedmioy należy wyjąć, a do wody wsypać 150 g surowego nieoczyszczonego owsa i gotować na małym ogniu przez 15 minut, a następnie odstawić do dobrego zaparzenia na 2 godziny, owijając rondel w koc lub gruby ręcznik. Ostudzony wywar przecedzić i pić 3 razy dziennie po pół litra na 30 minut przed jedzeniem. Czas leczenia - 10-15 dni.
Leczenie bezsenności:
Przemyć 500 gramów ziaren owsa zimną wodą i gotować aż do stanu na pół ugotowania, po czym zlać uzyskany wywar i dodać miód. Pić po 1 szklance codziennie przed pójściem do łóżka.
Leczenie zapalenia płuc, zapalenia oskrzeli i uporczywego kaszlu u dzieci i dorosłych:
Zmieszać 2 łyżki stołowe owsa z taką samą ilością umytych rodzynek. Zalać 1,5 litra zimnej przegotowanej wody. Gotować w piekarniku pod przykryciem w niewielkiej temperaturze lub na bardzo małym ogniu na kuchence do czasu wyparowania połowy płynu. Następnie wywar należy przecedzić i dodać do niego 1 łyżkę stołową naturalnego miodu. Dokładnie wymieszać. Zażywać po 1 łyżce stołowej kilka razy dziennie.
Leczenie chorób żołądka:
Szklankę surowego, nieoczyszczonego dokładnie przemytego owsa należy zalać litrem przegotowanej wody o temperaturze pokojowej. Zalany wodą owies należy odstawić na 12 godzin, a następnie na małym ogniu doprowadzić do zagotowania, przykrywając naczynie szczelną pokrywką i gotować na małym ogniu przez kolejne 30 minut. Powstały wywar odstawić do naciągnięcia, owijając naczynie kocem, a następnie przecedzić i pić po dwie szklanki trzy razy dziennie na 15-20 minut przed jedzeniem. Przebieg leczenia wynosi 1 miesiąc.
Przeciwko utracie (spadkowi) sił:
Jedną szklankę kaszy owsianej zalać 5-ma szklankami zimnej wody. Powstałą mieszaninę należy doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu do czasu, aż nabierze wyglądu płynnego kisielu. Powstały wywar przecedzić i rozcieńczyć 2-ma szklankami mleka, a nastepnie doprowadzić ponownie do wrzenia, ochłodzić i dodać 4 łyżeczki od herbaty miodu. Otrzymany napój należy wypić w ciągu dnia.
Leczenie wyczerpania:
Jedną szklankę nieoczyszczonego owsa należy umyć, zlewając wodę 8-10 razy. Następnie po wlaniu 2-ch szklanek wody gotować na małym ogniu do czasu, aż wyparuje połowa płynu. Dodać do powstałego wywaru 2 łyżki stołowe miodu i pogotować jeszcze kilka minut. Odcedzić i pić po trzy razy dziennie na 15 minut przed jedzeniem. Ten przepis na wywar jest również dobry do wykorzystania
Doskonały do celów spożywczych oraz zdrowotno - leczniczych.
Owies wyhodowany w naszym rodzinnym gospodarstwie bez użycia sztucznych nawozów i oprysków. Owies wyrósł na naszym polu na Warmii w miejscowości Knopin w cichym sąsiedztwie rzeki Łyny w totalnej dziczy z daleka od spalin samochodowych i przemysłowych.
Czystość biologiczna naszych upraw przewyższa polskie normy ekologiczne gdyż nie stosujemy nawet nawozów siarczanowych,
które są dopuszczone w ekologii.
Nasze pola rodzą i plonują tylko siłami natury.
Przy uprawie nasz owies miał tylko ziemię, słońce, wodę deszczową oraz dużo serca włożonego w pracę.
Owies – prawdziwy magazyn Życiodajnych substancji leczniczych.
Owies był zawsze stosowany w medycynie ludowej. W ziarnach tego zboża zawarty jest błonnik, niezbędne dla organizmu białka, aminokwasy: tryptofan i lizyna. Owies jest bogaty w olejki eteryczne, zawiera gumo-żywicę i witaminy: B1, B2, B6, witaminę K, karoten i kwasy (szczawiowy, erukowy i malonowy). Owies zawiera magnez i potas, chrom i fosfor, mangan, żelazo, nikiel, jod, fluor i cynk. Ziarno owsa jest bogate w siarkę. Jednym słowem - owies jest nieocenionym produktem zdrowej diety.
Owies jest doskonałym środkiem do usuwania złogów (tzw. „żużli”) z organizmu, normalizowania wagi i poprawy metabolizmu. Ponadto jest to niezastąpiony pomocnik w leczeniu chorób wątroby.
Owies pomaga usuwać z organizmu szkodliwe substancje. Z tego powodu jest on tak przydatny przy długotrwałym pobieraniu leków i alkoholu.
Ziarna owsa pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i cukru we krwi, pomagają oczyścić naczynia z blaszek miażdżycowych.
To wartościowe zboże pomaga leczyć choroby stawów, przywraca normalne tętno serca i wzmacnia układ sercowo-naczyniowy. Korzystnie działa na układ nerwowy i energię życiową człowieka. Czy się chce mieć mocne paznokcie, zdrowe włosy i skórę? W tym również pomoże owies.
Owies - to nie tylko kasza owsiana (owsianka) lub kisiel owsiany, który, nawiasem mówiąc, jest całkowicie niezasłużenie zapomniany przez wiele gospodyń domowych. Bardzo pożyteczny jest wywar z owsa. I nie jest trudno go przygotować. W celach profilaktycznych wywar z tego zboża przygotowuje się w sposób następujący: nieoczyszczone i niezaprawione ziarna owsa należy zmielić za pomocą młynka do kawy. Zmielony owies należy wsypać do termosu i zalać wrzącą wodą w ilości 1 łyżki stołowej mieszaniny na 1 szklankę wrzątku. Otrzymaną mieszaninę odstawic do naciągnięcia w termosie na 12 godzin, po czym przecedzić i pić. Otrzymany wywar należy zażywać po dwie szklanki trzy razy dziennie na pół godziny przed posiłkiem lub między posiłkami w ciągu miesiąca.
Jeśli nie chodzi o profilaktykę, a organizm już prosi o pomoc, to dla każdego przypadku istnieje specjalny przepis na wywar z owsa:
Oczyszczanie wątroby:
Do rondla należy wlać 1,5 litra wody i do wody włożyć srebrny przedmiot. Na przykład łyżkę. Po zagotowaniu wody srebrny przedmioy należy wyjąć, a do wody wsypać 150 g surowego nieoczyszczonego owsa i gotować na małym ogniu przez 15 minut, a następnie odstawić do dobrego zaparzenia na 2 godziny, owijając rondel w koc lub gruby ręcznik. Ostudzony wywar przecedzić i pić 3 razy dziennie po pół litra na 30 minut przed jedzeniem. Czas leczenia - 10-15 dni.
Leczenie bezsenności:
Przemyć 500 gramów ziaren owsa zimną wodą i gotować aż do stanu na pół ugotowania, po czym zlać uzyskany wywar i dodać miód. Pić po 1 szklance codziennie przed pójściem do łóżka.
Leczenie zapalenia płuc, zapalenia oskrzeli i uporczywego kaszlu u dzieci i dorosłych:
Zmieszać 2 łyżki stołowe owsa z taką samą ilością umytych rodzynek. Zalać 1,5 litra zimnej przegotowanej wody. Gotować w piekarniku pod przykryciem w niewielkiej temperaturze lub na bardzo małym ogniu na kuchence do czasu wyparowania połowy płynu. Następnie wywar należy przecedzić i dodać do niego 1 łyżkę stołową naturalnego miodu. Dokładnie wymieszać. Zażywać po 1 łyżce stołowej kilka razy dziennie.
Leczenie chorób żołądka:
Szklankę surowego, nieoczyszczonego dokładnie przemytego owsa należy zalać litrem przegotowanej wody o temperaturze pokojowej. Zalany wodą owies należy odstawić na 12 godzin, a następnie na małym ogniu doprowadzić do zagotowania, przykrywając naczynie szczelną pokrywką i gotować na małym ogniu przez kolejne 30 minut. Powstały wywar odstawić do naciągnięcia, owijając naczynie kocem, a następnie przecedzić i pić po dwie szklanki trzy razy dziennie na 15-20 minut przed jedzeniem. Przebieg leczenia wynosi 1 miesiąc.
Przeciwko utracie (spadkowi) sił:
Jedną szklankę kaszy owsianej zalać 5-ma szklankami zimnej wody. Powstałą mieszaninę należy doprowadzić do wrzenia na małym ogniu, a następnie gotować na wolnym ogniu do czasu, aż nabierze wyglądu płynnego kisielu. Powstały wywar przecedzić i rozcieńczyć 2-ma szklankami mleka, a nastepnie doprowadzić ponownie do wrzenia, ochłodzić i dodać 4 łyżeczki od herbaty miodu. Otrzymany napój należy wypić w ciągu dnia.
Leczenie wyczerpania:
Jedną szklankę nieoczyszczonego owsa należy umyć, zlewając wodę 8-10 razy. Następnie po wlaniu 2-ch szklanek wody gotować na małym ogniu do czasu, aż wyparuje połowa płynu. Dodać do powstałego wywaru 2 łyżki stołowe miodu i pogotować jeszcze kilka minut. Odcedzić i pić po trzy razy dziennie na 15 minut przed jedzeniem. Ten przepis na wywar jest również dobry do wykorzystania
ID: 886461117
xxx xxx xxx