Prywatne
Opis
Sprzedaje nadmiar z tego co mi zostaje.
Z własnych upraw na malym areale.Orkisz oberkulmer rotkorn zdrowy, niemodyfikowany ,bez glifosatu, mąka nadaje sie do wszelkich wyrobów ciast chleba i innych
Mąka jest Świeża,puszysta
Możliwość wysyłki kurierem.
„Orkisz jest najlepszym ze zbóż. Jest ciepły i tłusty, bardzo wartościowy i łagodniejszy niż wszystkie inne ziarna. Kto go spożywa, będzie miał zdrowe ciało i krew, pogodne usposobienie i radość w sercu. Obojętnie w jakiej postaci jedzony, jako chleb albo ugotowany w innych potrawach, orkisz jest krótko mówiąc, dobry i łatwo strawny” - Święta mistyczka Hildegarda z Bingen
Ziarno orkisz w odróżnieniu od innych zbóż nie alergizuje. Często osoby uczulone na pszenicę nie maja alergii na orkisz.
Jako jedyne ze zbóż zawiera rodanid - substancję biologicznie czynną, która jest naturalnym antybiotykiem.
Jest doskonałym, lekkostrawnym źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin (B1, B2,A, E,D ), składników mineralnych (potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, cynk, selen,krzem)., zawiera aminokwas tryptofan i fenyloalanine.
Regularne stosowanie orkiszu w połączeniu z określonym sposobem odżywiania, pomaga zwalczyć następujące schorzenia:
- dolegliwości żołądka i jelit ( zapalenie jelita grubego, zapalenie żołądka, celiakia - zaburzenie trawienia u małych dzieci, choroba Leśniowskiego - Crohna, biegunka, zaparcia, wymioty),
- infekcje (angina, grypa),
- choroby nowotworowe (stany przedrakowe- zmiany tkankowe, przechodzące w nowotwory),
- alergie pokarmowe (nietolerancja pszenicy), - zatrucia lekami (działanie niepożądane antybiotyków- wyjałowienie dróg oddechowych i drożdżaki),
- schorzenia nerwowe,
- choroby związane z zaburzeniami metabolicznymi (cukrzyca, otyłość)
Z własnych upraw na malym areale.Orkisz oberkulmer rotkorn zdrowy, niemodyfikowany ,bez glifosatu, mąka nadaje sie do wszelkich wyrobów ciast chleba i innych
Mąka jest Świeża,puszysta
Możliwość wysyłki kurierem.
„Orkisz jest najlepszym ze zbóż. Jest ciepły i tłusty, bardzo wartościowy i łagodniejszy niż wszystkie inne ziarna. Kto go spożywa, będzie miał zdrowe ciało i krew, pogodne usposobienie i radość w sercu. Obojętnie w jakiej postaci jedzony, jako chleb albo ugotowany w innych potrawach, orkisz jest krótko mówiąc, dobry i łatwo strawny” - Święta mistyczka Hildegarda z Bingen
Ziarno orkisz w odróżnieniu od innych zbóż nie alergizuje. Często osoby uczulone na pszenicę nie maja alergii na orkisz.
Jako jedyne ze zbóż zawiera rodanid - substancję biologicznie czynną, która jest naturalnym antybiotykiem.
Jest doskonałym, lekkostrawnym źródłem białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych, witamin (B1, B2,A, E,D ), składników mineralnych (potas, wapń, żelazo, magnez, miedź, cynk, selen,krzem)., zawiera aminokwas tryptofan i fenyloalanine.
Regularne stosowanie orkiszu w połączeniu z określonym sposobem odżywiania, pomaga zwalczyć następujące schorzenia:
- dolegliwości żołądka i jelit ( zapalenie jelita grubego, zapalenie żołądka, celiakia - zaburzenie trawienia u małych dzieci, choroba Leśniowskiego - Crohna, biegunka, zaparcia, wymioty),
- infekcje (angina, grypa),
- choroby nowotworowe (stany przedrakowe- zmiany tkankowe, przechodzące w nowotwory),
- alergie pokarmowe (nietolerancja pszenicy), - zatrucia lekami (działanie niepożądane antybiotyków- wyjałowienie dróg oddechowych i drożdżaki),
- schorzenia nerwowe,
- choroby związane z zaburzeniami metabolicznymi (cukrzyca, otyłość)
ID: 758966512
xxx xxx xxx
Dodane 24 kwietnia 2024
Mąka orkiszowa lecznicza z własnych upraw oberkulmer rotkorn
9 zł
Użytkownik
Lokalizacja