Prywatne
Stan: Nowe
Rodzaj: Kawa ziarnista
Opis
Kawę Dominikana Barahona uprawia się na wysokości 800-1500 m n.p.m., a szczyt zbiorów przypada na okres od listopada do maja.
Ziarna Dominikany zbierane są ręcznie, a następnie przerabiane metodą "na mokro". Oznacza to, że owoce kawowca po zebraniu trafiają do specjalnej maszyny, przypominającej młyn wodny. Tam kawa jest pozbawiana skórki. Następnie ziarna płyną w wodzie specjalnymi kanałami, w których są myte oraz usuwany jest miąższ.
Barahonę powszechnie uważa się za najlepszy region do uprawy kawy w Dominikanie - tropikalne słońce, delikatne wiatry, rzucające cień drzewa makadamia, a także żyzna, powulkaniczna gleba sprawiają, że jej smak jest niepowtarzalny.
W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, pomarańczy, mandarynek. Wyróżnia się orzechowo-cytrusowym aromatem.
Kraj pochodzenia: Dominikana
Odmiana: Barahona
Gatunek: Arabica 100%
Poziom kwasowości: 3/5
Aromat: orzech, cytrusy
Smak: czekoladowy, pomarańczowy
Profil palenia: jasny
Dlaczego warto wybrać nasz produkt?
Stosujemy rzemieślniczy sposób wypalania ziaren.
Dbamy o to, aby nasze kawy były jak najwyższej jakości, a ich smak i aromat zaspokajały nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kupujemy surowe ziarna kawy od polskich importerów, a następnie samodzielnie wypalamy je w naszej palarni.
Palimy kawę w niewielkich ilościach, ale regularnie, co zapewnia naszym produktom świeżość oraz wspaniały i długo utrzymujący się aromat. Nie bez znaczenia pozostaje proces wypalania ziaren. Podstawowym elementem jest piec. W naszej palarni, zamiast pieców gazowych, używamy tych elektrycznych. Pomijamy też proces zalewania ziaren wodą - jest to często stosowany proces chłodzenia. Zamieniliśmy go na bardziej ekologiczny i rzemieślniczy, dlatego wszystkie nasze kawy chłodzimy powietrzem.
Ziarna Dominikany zbierane są ręcznie, a następnie przerabiane metodą "na mokro". Oznacza to, że owoce kawowca po zebraniu trafiają do specjalnej maszyny, przypominającej młyn wodny. Tam kawa jest pozbawiana skórki. Następnie ziarna płyną w wodzie specjalnymi kanałami, w których są myte oraz usuwany jest miąższ.
Barahonę powszechnie uważa się za najlepszy region do uprawy kawy w Dominikanie - tropikalne słońce, delikatne wiatry, rzucające cień drzewa makadamia, a także żyzna, powulkaniczna gleba sprawiają, że jej smak jest niepowtarzalny.
W jej smaku można wyczuć nuty czekolady, pomarańczy, mandarynek. Wyróżnia się orzechowo-cytrusowym aromatem.
Kraj pochodzenia: Dominikana
Odmiana: Barahona
Gatunek: Arabica 100%
Poziom kwasowości: 3/5
Aromat: orzech, cytrusy
Smak: czekoladowy, pomarańczowy
Profil palenia: jasny
Dlaczego warto wybrać nasz produkt?
Stosujemy rzemieślniczy sposób wypalania ziaren.
Dbamy o to, aby nasze kawy były jak najwyższej jakości, a ich smak i aromat zaspokajały nawet najbardziej wymagających smakoszy. Kupujemy surowe ziarna kawy od polskich importerów, a następnie samodzielnie wypalamy je w naszej palarni.
Palimy kawę w niewielkich ilościach, ale regularnie, co zapewnia naszym produktom świeżość oraz wspaniały i długo utrzymujący się aromat. Nie bez znaczenia pozostaje proces wypalania ziaren. Podstawowym elementem jest piec. W naszej palarni, zamiast pieców gazowych, używamy tych elektrycznych. Pomijamy też proces zalewania ziaren wodą - jest to często stosowany proces chłodzenia. Zamieniliśmy go na bardziej ekologiczny i rzemieślniczy, dlatego wszystkie nasze kawy chłodzimy powietrzem.
ID: 902157031
xxx xxx xxx
Dodane 02 czerwca 2024
Kawa Ziarnista Arabica 100% Dominikana Barahona 250g
Tylko przedmiot
29 zł
Cena z Przesyłką OLX
O ogłoszeniodawcy
Lokalizacja