Prywatne
Stan: Używane
Opis
Witam.
Od 15 lat posiadam jeden z najzdrowszych i najsmaczniejszych probiotyków jaki można sobie wyobrazić.
Sklepowe kefiry są poddane wysokiej temperaturze czyli zabijane są wszystkie mikroorganizmy a potem ten płyn jest sztucznie wzbogacany o kultury bakterii w proszku . Naturalny kefir jest bogaty w różne naturalnie występujące i pozytywnie wpływające na zdrowie szczepy bakterii - dobry nastrój, unormowanie ciśnienia , zdrowy sen i wygląd skóry.
Bez tych mikroorganizmów możesz łykać i 10 tabletek z magnezem a i tak się nic nie wchłonie.
Dwa lata brałem tabletki na nadciśnienie a od tyg zaprzestałem i ciśnienie mam w normie mimo, że mało nie ważę.
Produkcja jest łatwa . Kupujesz mleko 2% lub 3.2% tłuszczu i zalewasz 16-18 gramów grzybków 0.5 litra mleka ( można odmierzać za pomocą wagi ) lub 2 łyżki stołowe.
Po 24 godzinach przecedzasz grzybki przez sitko, grzybki płuczesz pod wodą i znowu lądują w słoiku zalane mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kefirek można spożywać od razu lub przetrzymać w lodówce ( 24 godziny ) . Taki z lodówki chłodny jest jeszcze smaczniejszy i gęściejszy.
Cena 100 zł za 100 gram grzybka.
Potrzeba 8-10 gram na szklankę 250ml mleka.
20 gram na 500ml mleka.
Z 20 gram grzybka robi się 24 gramy w 3/4 dni.
(moje grzybki są bardzo aktywne )
Zapraszam do kupna i na pozostałe moje ogłoszenia.
Tel. 574_541_310
.
Od 15 lat posiadam jeden z najzdrowszych i najsmaczniejszych probiotyków jaki można sobie wyobrazić.
Sklepowe kefiry są poddane wysokiej temperaturze czyli zabijane są wszystkie mikroorganizmy a potem ten płyn jest sztucznie wzbogacany o kultury bakterii w proszku . Naturalny kefir jest bogaty w różne naturalnie występujące i pozytywnie wpływające na zdrowie szczepy bakterii - dobry nastrój, unormowanie ciśnienia , zdrowy sen i wygląd skóry.
Bez tych mikroorganizmów możesz łykać i 10 tabletek z magnezem a i tak się nic nie wchłonie.
Dwa lata brałem tabletki na nadciśnienie a od tyg zaprzestałem i ciśnienie mam w normie mimo, że mało nie ważę.
Produkcja jest łatwa . Kupujesz mleko 2% lub 3.2% tłuszczu i zalewasz 16-18 gramów grzybków 0.5 litra mleka ( można odmierzać za pomocą wagi ) lub 2 łyżki stołowe.
Po 24 godzinach przecedzasz grzybki przez sitko, grzybki płuczesz pod wodą i znowu lądują w słoiku zalane mlekiem na kolejne 24 godziny.
Kefirek można spożywać od razu lub przetrzymać w lodówce ( 24 godziny ) . Taki z lodówki chłodny jest jeszcze smaczniejszy i gęściejszy.
Cena 100 zł za 100 gram grzybka.
Potrzeba 8-10 gram na szklankę 250ml mleka.
20 gram na 500ml mleka.
Z 20 gram grzybka robi się 24 gramy w 3/4 dni.
(moje grzybki są bardzo aktywne )
Zapraszam do kupna i na pozostałe moje ogłoszenia.
Tel. 574_541_310
.
ID: 904419831
xxx xxx xxx
Dodane 12 maja 2024
Grzybek tybetański - ziarna kefirowe. Najzdrowszy kefir w domu.
Tylko przedmiot
100 zł
Cena z Przesyłką OLX
Użytkownik
Lokalizacja