Firmowe
Stan: Nowe
Opis
Destylator
Profesjonalny destylator elektryczny/gazowy 100l z szerokim wlewem, kolumna
typu ZIMNE PALCE – REFLUX WEWNĘTRZNY (185cm całość). Jest to świetny sprzęt
zaprojektowany w taki sposób aby produkt końcowy był najlepszej jakości (90-93% od początku do
końca procesu). Idealny dla klientów, którzy cenią walory smakowe i zapachowe.
Mam zaszczyt zaprezentować Państwu wysokiej klasy destylator elektryczny, zaprojektowany z pasją i wykonany w odpowiednim standardzie.
Jeżeli jesteś wymagającym koneserem to dobrze trafiłeś.
Kolumna destylacyjna
6 zimnych palców z jednym odstojniki
+ wkład l-1200mm; fi-60,3mm:
Większa średnica rury(60,3mm): więcej wypełnienia= lepszy rozpływ skroplin= więcej destylacji/ proces. (kapie powyżej 93% do końca).
Wypełnienie kolumny – sprężynki miedziane pryzmatyczne 0,5l oraz 9 druciaków kwasoodpornych.
Dzielenie kolumny w 2/3 wysokości: ułatwia czyszczenie, przechowywanie i transport; umożliwia obniżenie kolumny dając sprzęt tradycyjny pot-still do wyrobów o mniejszej mocy; może być wykorzystane jako wyparka dla aromatów (smakówki); pozwala w przyszłości tanim kosztem rozbudować destylator o inną głowicę (aabratek, turbo wymiennik).
Wstępne chłodzenie “6 zimnych palców”: tylko u nas palce wykonujemy z rury fi12mm (zwiększona wydajność = mniejsze zużycie wody = oszczędność finansowa).
Kapilara na sondę- wsuwamy do niej czujnik od sterownika/ termometru.
Odstojnik o pojemności 600ml- do odstojnika jest wspawany nypel 3/8″ i wkręcony zawór spustowy. Odstojnik wyłapuje różne frakcję fuzli (związki niepożądane) – poprawiając jakość produktu końcowego.
Wydajna chłodnica – wyposażona w wężownice wykonaną z 300cm rury fi8mm (duża wydajność= mniejsze zużycie wody).
Nierdzewna beczka KEG 100l z szerokim wlewem 12cm:
Pojemność – 100l.
Wykonana z blachy kwasoodpornej/ nierdzewnej – nadaje się do kontaktu z żywnością.
W kegu są wspawane: kapilara na czujnik/termometr; nypel 3/4” pod zawór spustowy; mufa 5/4” pod grzałkę.
Możesz wybrać rodzaj mocowania z kolumną – w cenie jest oryginalny gwint od beczki typu fitting lub kryza na 4 śruby. (za dodatkową opłatą złącze sms lub tri-clamp).
Spustowy zawór kulowy 3/4″- zawory produkuje polska firma “idmar” – odporne na temperatury i ciśnienie.
Termometr bimetaliczny analogowy – również produkt polski.
Rozdzielna regulacja obiegów wody – trójnik z dwoma zaworami – w odróżnieniu od konkurencji stosujemy oryginalne zawory – nie samoróbki, które z czasem przecierają wąż.
Szybko-złączka ogrodowa 1/2″ umożliwiająca podłączenie wody, lub złączka gumowa pasująca na większość kranów.
Precyzyjny termometr elektroniczny z wyświetlaczem osadzonym w ramce – wskazuje on temperaturę oparów na szczycie kolumny.
Węże zbrojone 1/2″ – do podłączenia i odprowadzenia wody chłodzącej (dopływ 1,5m odpływ 2x1m).
Uszczelki silikonowe do podłączenia kolumny z kegiem, króćca z głowicą i grzałek do beczki.
Opaski zaciskowe uszczelniające połączenie węży z chłodnicą.
Wypełnienie kolumny – sprężynki miedziane pryzmatyczne 0,5l oraz 9 druciaków kwasoodpornych.
SPECYFIKACJA DESTYLATORA:
Pojemność beczki: 100l
Wysokość kolumny h1+h2: 120cm.
Średnica kolumny: 60,3mm (największa w tym segmencie).
Rozmiar wlewu: 12cm.
Materiał wykonania: stal nierdzewna/kwasoodporna/INOX.
Węże wodne: 1/2″odpływ 2*1m; dopływ 1,5m.
Osobny obieg wody: regulacja trójnik + dwa zawory.
Podział kolumny: 50cm głowica + 70cm króciec.
Zimna palce: 6 szt. Z rury fi12mm.
Deflegmator/odstojnik: 1 szt. Z zaworem spustowym3/8″.
Wężownica: 300cm spirali z rurki fi8mm.
Przyłącze wody: szybkozłącze 1/2″, lub korek PCV.
Łączenie kolumna/KEG: oryginalny fitting z KEG-a lub kryza na 4śruby (szybkozłącze SMS lub TRI-CLAMP za dopłatą).
Łączenie kolumna głowica: kryza na 4 śruby (szybkozłącze SMS lub TRI-CLAMP za dopłatą).
Kapilary na sondy/czujniki: 1szt./głowica i 1szt./beczka.
Spust z beczki: nypel nierdzewny + zawór kulowy W-Z 3/4″.
Termometry/tryb ręczny: termometr LCD w ramce + analogowy.
Wyparka do aromatów: pomiędzy kolumną, a głowicą.
Jeżeli macie Państwo jakieś pytania odnośnie oferowanych produktów lub pragniecie zgłosić zwrot lub reklamacje prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.
Panoramix
Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje gdzie posiadamy szeroką ofertę drożdży oraz innych artykułów gorzelniczych.
*** AKTUALNY CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OKOŁO 3 TYGODNIE ***
Profesjonalny destylator elektryczny/gazowy 100l z szerokim wlewem, kolumna
typu ZIMNE PALCE – REFLUX WEWNĘTRZNY (185cm całość). Jest to świetny sprzęt
zaprojektowany w taki sposób aby produkt końcowy był najlepszej jakości (90-93% od początku do
końca procesu). Idealny dla klientów, którzy cenią walory smakowe i zapachowe.
Mam zaszczyt zaprezentować Państwu wysokiej klasy destylator elektryczny, zaprojektowany z pasją i wykonany w odpowiednim standardzie.
Jeżeli jesteś wymagającym koneserem to dobrze trafiłeś.
Kolumna destylacyjna
6 zimnych palców z jednym odstojniki
+ wkład l-1200mm; fi-60,3mm:
Większa średnica rury(60,3mm): więcej wypełnienia= lepszy rozpływ skroplin= więcej destylacji/ proces. (kapie powyżej 93% do końca).
Wypełnienie kolumny – sprężynki miedziane pryzmatyczne 0,5l oraz 9 druciaków kwasoodpornych.
Dzielenie kolumny w 2/3 wysokości: ułatwia czyszczenie, przechowywanie i transport; umożliwia obniżenie kolumny dając sprzęt tradycyjny pot-still do wyrobów o mniejszej mocy; może być wykorzystane jako wyparka dla aromatów (smakówki); pozwala w przyszłości tanim kosztem rozbudować destylator o inną głowicę (aabratek, turbo wymiennik).
Wstępne chłodzenie “6 zimnych palców”: tylko u nas palce wykonujemy z rury fi12mm (zwiększona wydajność = mniejsze zużycie wody = oszczędność finansowa).
Kapilara na sondę- wsuwamy do niej czujnik od sterownika/ termometru.
Odstojnik o pojemności 600ml- do odstojnika jest wspawany nypel 3/8″ i wkręcony zawór spustowy. Odstojnik wyłapuje różne frakcję fuzli (związki niepożądane) – poprawiając jakość produktu końcowego.
Wydajna chłodnica – wyposażona w wężownice wykonaną z 300cm rury fi8mm (duża wydajność= mniejsze zużycie wody).
Nierdzewna beczka KEG 100l z szerokim wlewem 12cm:
Pojemność – 100l.
Wykonana z blachy kwasoodpornej/ nierdzewnej – nadaje się do kontaktu z żywnością.
W kegu są wspawane: kapilara na czujnik/termometr; nypel 3/4” pod zawór spustowy; mufa 5/4” pod grzałkę.
Możesz wybrać rodzaj mocowania z kolumną – w cenie jest oryginalny gwint od beczki typu fitting lub kryza na 4 śruby. (za dodatkową opłatą złącze sms lub tri-clamp).
Spustowy zawór kulowy 3/4″- zawory produkuje polska firma “idmar” – odporne na temperatury i ciśnienie.
Termometr bimetaliczny analogowy – również produkt polski.
Rozdzielna regulacja obiegów wody – trójnik z dwoma zaworami – w odróżnieniu od konkurencji stosujemy oryginalne zawory – nie samoróbki, które z czasem przecierają wąż.
Szybko-złączka ogrodowa 1/2″ umożliwiająca podłączenie wody, lub złączka gumowa pasująca na większość kranów.
Precyzyjny termometr elektroniczny z wyświetlaczem osadzonym w ramce – wskazuje on temperaturę oparów na szczycie kolumny.
Węże zbrojone 1/2″ – do podłączenia i odprowadzenia wody chłodzącej (dopływ 1,5m odpływ 2x1m).
Uszczelki silikonowe do podłączenia kolumny z kegiem, króćca z głowicą i grzałek do beczki.
Opaski zaciskowe uszczelniające połączenie węży z chłodnicą.
Wypełnienie kolumny – sprężynki miedziane pryzmatyczne 0,5l oraz 9 druciaków kwasoodpornych.
SPECYFIKACJA DESTYLATORA:
Pojemność beczki: 100l
Wysokość kolumny h1+h2: 120cm.
Średnica kolumny: 60,3mm (największa w tym segmencie).
Rozmiar wlewu: 12cm.
Materiał wykonania: stal nierdzewna/kwasoodporna/INOX.
Węże wodne: 1/2″odpływ 2*1m; dopływ 1,5m.
Osobny obieg wody: regulacja trójnik + dwa zawory.
Podział kolumny: 50cm głowica + 70cm króciec.
Zimna palce: 6 szt. Z rury fi12mm.
Deflegmator/odstojnik: 1 szt. Z zaworem spustowym3/8″.
Wężownica: 300cm spirali z rurki fi8mm.
Przyłącze wody: szybkozłącze 1/2″, lub korek PCV.
Łączenie kolumna/KEG: oryginalny fitting z KEG-a lub kryza na 4śruby (szybkozłącze SMS lub TRI-CLAMP za dopłatą).
Łączenie kolumna głowica: kryza na 4 śruby (szybkozłącze SMS lub TRI-CLAMP za dopłatą).
Kapilary na sondy/czujniki: 1szt./głowica i 1szt./beczka.
Spust z beczki: nypel nierdzewny + zawór kulowy W-Z 3/4″.
Termometry/tryb ręczny: termometr LCD w ramce + analogowy.
Wyparka do aromatów: pomiędzy kolumną, a głowicą.
Jeżeli macie Państwo jakieś pytania odnośnie oferowanych produktów lub pragniecie zgłosić zwrot lub reklamacje prosimy o kontakt telefoniczny lub mailowy.
Panoramix
Zapraszamy na nasze pozostałe aukcje gdzie posiadamy szeroką ofertę drożdży oraz innych artykułów gorzelniczych.
*** AKTUALNY CZAS REALIZACJI ZAMÓWIENIA TO OKOŁO 3 TYGODNIE ***
ID: 684554404
xxx xxx xxx